dyr i leiebilen

Det hender at det både er nødvendig, ønskelig og praktisk å ta med seg kjæledyr på tur. I våre leiebiler er dette helt i orden dersom du følger noen enkle huskeregler:

Dyr skal fraktes i bur

Selv om det ikke er et problem for deg, så kan hår/partikler fra ditt kjæledyr forstyrre neste leietaker. Vennligst ta hensyn til personer med allergi.

Husk å ta pauser

Dyr har behov for både frisk luft, mat, drikke og kanskje et lite toalettbesøk innimellom.

La aldri dyr bli igjen alene i bilen

En bil som står stille, selv en kjølig vårdag, kan bli farlig varm og potensielt dødelig for ditt kjæledyr.

Hold bilen ren

Dyrepels og lignende setter seg enkelt fast i bilens interiør. Ta gjerne med plast, avispapir eller lignende for å dekke til bagasjerom eller passasjerseter. Nødvendig rensing av interiør ut over normal bruk vil bli belastet leietaker.

Husk at reising kan være stressende for noen dyr. Pass på at du har god tid ved henting av leiebilen slik at kjæledyret får tid til å venne seg til nye inntrykk, og at du får festet bur på en trygg og forsvarlig måte. Som sjåfør er man pålagt å sikre all last forsvarlig, dette gjelder også dyr. Ved en eventuell ulykke vil løse gjenstander mangedoble sin egenvekt, og være potensielt livsfarlig. Vi anbefaler at du bruker godkjente transportbur i metall.

Dersom du skal kjøre ut av landet så oppfordrer vi deg til å sjekke hvilke regler som gjelder dit du skal kjøre.Spør gjerne en av våre medarbeidere for rådføring dersom du er i tvil.