Leiebil i Norge

Her finner du nyttig informasjon om leiebil i Norge.

Betalingskort

For å forhåndsbetale din reservasjon (forhåndsbetaling) må ditt betalingskort være åpent for både internett- og utenlandsbetalinger.

Navnet du angir på reservasjonen må stemme overens med navnet på betalingskortet. Betalingskortet må fremvises ved henting av leiebil.

Husk at det blir reservert et beløp i tillegg til kostnaden på leiebilen ved henting. Beløpet varierer i forhold til bilgruppe og lokasjon. Reservasjonen er en sikkerhet i forhold til bompasseringer, evt. manglende drivstoff og evt. skader på leiebilen. Betalingskortet reservasjonen tas i må stå i samme navn som leietaker.

Vi aksepterer de fleste kredittkort. I Norge aksepterer vi VISA, Mastercard, Eurocard, Amex og Diners Club. Når du forhåndsbetaler på internett aksepterer vi elektron-kort. Vi aksepterer derimot ikke elektron-kort som sikkerhet, se avsnittet over.

Aldersgrense

Det kan være visse begrensninger og/eller ekstra kostnader for leietakere under 25 år. Om du er under 25 år anbefaler vi deg å kontrollere leievilkårene som gjelder ved reservasjon.

Nedre aldersgrense i Norge er 19 år. Alle førere må ha hatt førerkort i minimum 1 år.

Førerkort

Leietaker og eventuelle tilleggsjåfører må kunne fremvise et gyldig førerkort. Førerkort må være holdt i minimum 1 år.

Elektronisk førerkort via Førerkort-appen fra Statens Vegvesen er dessverre ikke gyldig som førerkort hos Hertz. Les mer om dette her: Digitale førerkort i Norge

Ekstra sjåfør

Andre personer enn leietaker som ønsker å kjøre leiebilen må legges til i leiekontrakten. Det koster 40 NOK per døgn per ekstra sjåfør som ønsker å kjøre leiebilen (det kan tilkomme et ekstra gebyr hvis fører er under 25 år). Tilleggsjåfør må legges til ved henting av bilen. Det må vises frem et gyldig førerkort til personen(e) som ønsker å kjøre leiebilen.

Gratis ekstra sjåfør

Som Hertz Gold Plus Rewards medlem kan du legge til 1 tilleggssjåfør uten ekstra kostnad (gjelder for ektefelle/partner).

Bli medlem nå!

Sen ankomst / henting etter åpningstid

Hertz holder bilen en time fra og med oppgitt ankomst tidspunkt i reservasjonen. Dersom du ankommer senere enn dette må du ta kontakt med utleieavdelingen snarest.

Det er mulig å hente leiebil utenom de ordinære åpningstidene. Det tilkommer et gebyr for henting utenfor åpningstid. Velg ditt ønskede tidspunkt under prissøket. Gebyr for henting utenfor åpningstid vil vises i pop-up meldingen.

Hertz - We're here to get you there.