Lading av elbiler

Som leiebilkunde er du selv ansvarlig for å lade batteriet på bilen. Vi anbefaler at du bruker Elton, men som leiebilkunde velger du selv hvilke ladetjenester du vil bruke.

Bruk app for lading

Du kan ikke betale med kort direkte på ladestasjonene i Norge. Derfor må du bruke app hvor du legger inn et betalingskort. Med Elton-appen er flere ladeselskap samlet i én app. Elton-appen viser deg i utgangspunktet alle ladere i Norge, også ladere som appen ikke samarbeider med.

Finn ladere og planlegg reisen

Vi anbefaler at du i Elton-appen velger den bilmodellen du kjører, slik at du får presise beregninger. I ladekartet vil du også få prisestimater og anslag på hvor lang tid en lading vil ta. Pris og tid er estimert utifra en lading på 25-75%.

Med Elton-appen kan du bruke ladekartet eller lage en reiserute for å planlegge eventuelle ladestopp på veien. Husk at blant annet kjøremønster, værforhold og bilens vekt kan påvirke rekkevidden. I Eltons reiseplanlegger kan du tilpasse dette ved å klikke på "Rute" og deretter "Preferanser".

Lading på veien og destinasjon

Bruk ladekartet og se om det finnes en lader på veien og i nærheten av destinasjonen, for eksempel ved eller utenfor et hotell. Slike ladere er ofte tregere (opp til 3,6/7,4 kW, i motsetning til hurtig- og lynlading som ofte er 50-150kW), men når du likevel skal stå parkert der lenge, så rekker bilen i de fleste tilfeller å bli fulladet over natten. Du betaler for ladingen rett i appen dersom du benytter deg av Elton. For andre ladetilbydere må du lese informasjon på ladestasjonen.

Unngå tilleggskostnader når du leverer tilbake bilen

Når du leverer tilbake leiebilen skal den ha like mye strøm som den hadde ved utlevering. Dette måles i åttendedeler. Fullt batteri er 8/8, halvfullt batteri er 4/8. Batterinivået ved utlevering skal fremkomme i leiekontrakten. Dersom du ikke leverer til minimum samme nivå som ved utlevering, vil Hertz belaste 250,- NOK, i tillegg til selve kostnaden for å lade bilen opp til aktuelt nivå.

Last ned Elton appen

Vi anbefaler deg å sette deg inn i hvordan lading fungerer i Norge før du tar bilen i bruk.
Les mer om Elton-appen her: https://elton.app/hertz/nor