5 Tips på veien

Her er våre tips til hvordan du kan gjøre din leiebilopplevelse så god som mulig.

Ta en titt på leiebilen

Ta en runde rundt leiebilen og sjekk tilstand samt skadestatus. Meld fra hvis du finner avvik. Husk at du overtar ansvaret for leiebilen under hele leieperioden.

Gjør deg kjent med bilen

Jo bedre du kjenner bilen og dens funksjoner, jo bedre blir sikkerheten og kjøreopplevelsen på turen.

Alle er ikke like gode sjåfører som deg

Selv om du kjører pent så kan uhell likevel skje, de kan dessverre også oppstå selv om du ikke sitter i leiebilen. Vær bevisst på hvor du parkerer, og sørg for god oversikt i trafikken. Ta kontakt med oss dersom det skulle skje noen uhell underveis, og fyll ut skademelding.

Husk at vi ikke betaler bøtene dine

Kjør forsiktig, hold fartsgrensen og følg parkeringsanvisningene.

Ta en siste sjekk

Gi fra deg leiebilen slik du fikk den. Fyll opp drivstoff, og ta en siste runde rundt bilen før du leverer fra deg nøklene til oss. Ta gjerne bilder av leiebilen for å dokumentere bilens tilstand ved innlevering.

En klargjort leiebil

Før du mottar bilnøklene har leiebilen gjennomgått en omfattende sikkerhet- og kvalitetskontroll. Hver enkelt bil får grundig skadeoppfølgning i tillegg til rengjøring, service og teknisk vedlikehold. Alle funn registreres i en digital plattform.

Litt om skader

  • Riper som går gjennom lakken og kan kjennes med en fingernegl, synlige bulker og avvik i leiebilens profil samt interiørskader og tekniske mangler regnes som skader.
  • Steinsprut/sprekk i frontrute, lykteglass, speilglass og refleks er kategorisert som teknisk mangel.
  • Interiørskader regnes som uvørent bruk og dekkes ikke av leiebilens egenandeler. Ved interiørskader blir hele reparasjonsbeløpet belastet leietaker.
  • Røyking i leiebilen er ikke tillat med tanke på allergikere. Rens av interiør og fjerning av røykelukt dekkes ikke av forsikringer og blir belastet leietaker.
  • Frakting av dyr i leiebilen skal gjøres i egnet bur med tanke på allergikere. Rens av dyrepels/annet vil bli belastet leietaker. Les mer om dyr i leiebilen her