Leiebil 15 måneder i strekk

Page author

av Hertz - 15 September 2021

Silje har hatt leiebil 15 måneder i strekk

─ Jeg er nok et kjent fjes for de som jobber hos Hertz Kongsberg, sånn blir det jo når jeg reiser så mye som jeg gjør i jobben min som QA-ingeniør, forklarer Silje Ristvedt.


Privatbilen lite brukt
Silje Ristvedt arbeider som QA-ingeniør i oljebransjen og er derfor svært mye på farten i arbeidshverdagen. Det blir mange timer i bilen for Silje i løpet av et år. Hun har faktisk hatt leiebil fra Hertz Kongsberg fra april 2020 til og med juli 2021.

─ Man skulle jo tro at jeg var forferdelig opptatt av bil og bilkjøring når man tilbringer så mange timer bak rattet hver uke, men slik er det faktisk ikke. Om ikke annet, så er det litt deilig å kunne senke skuldrene på vei hjem etter endt arbeidsdag de gangene jeg ikke overnatter på «location», forklarer Ristvedt.
I jobben reiser jeg rundt på forskjellige lokasjoner, enten til leverandører, eller våre egne «testsiter» for å kvalitetssikre produktene vi lager. Da blir det fort litt bilkjøring for å komme seg rundt. Det har blitt mange turer til Horten, Bergen og andre steder på Vestlandet, forklarer ingeniøren.

Det har faktisk blitt så ille at privatbilen min omtrent står ubrukt. Jeg har måttet skaffe meg nødlader fordi batteriet lader seg ut, jeg kjører rett og slett ikke nok med den, kun ca 10 000 km på de fire årene jeg har hatt den.

Har dere gått på smilekurs eller?
Anette Hellingsrud ved Hertz Kongsberg tar Silje med inn i en av de nyeste leiebilene. Praten går lett mellom de to.

─ Hun er jo tross alt en av våre mest trofaste kunder, vi føler at vi kjenner Silje ganske godt, forteller Hellingsrud.

─ Ja og så er dere jo så blide i Hertz, over alt der jeg skal hente ut bil så møter jeg kun hyggelige mennesker. Man skulle jo nesten tro at dere hadde gått på smilekurs, sier Silje med et smil. Men det er ikke tull, smilekurs har vi faktisk, kontrer Anette. Det handler om hvordan vi møter kundene, utdyper Hellingsrud ved Hertz Kongsberg.

Fikk privatfly hjem fra Bergen
All fartingen til Silje gjør at hun veksler mellom en rekke forskjellige transportmidler. Enkelte ganger kjører hun leiebil til, for og så ta fly på tilbakeveien. Avtalen med Hertz sørger for fleksibilitet slik at hun kan hente og levere leiebil på forskjellige steder i landet.

─ Når flyruta gikk mellom Notodden og Bergen var jeg også stampassasjer på den ruta. Da hentet jeg ut leiebil fra Hertz i Bergen i stedet for å kjøre hele veien.

─ En kanskje litt spesiell episode var den gangen jeg hadde flyet helt for meg selv. Jeg stod og ventet i avgangshallen på Flesland da piloten ringte meg opp. Siden det ikke var andre passasjerer spurte han meg om vi kunne fremskynde avgangen, det var jo ikke noe poeng i å vente. Jeg fikk hele flyet for meg selv, litt som å ha eget privatfly, avslutter ingeniøren.