FAQ


Ofte stilte spørsmål / kontakt oss

Les gjennom våre ofte stilte spørsmål før du kontakter oss. De fleste svarene på det du lurer på finner du på denne siden.

Før leien

Spørsmål knyttet til reservasjonsprosessen

Under leien

Spørsmål knyttet til emner under leieforholdet

Etter leien

Spørsmål knyttet til emner etter leieforholdet

Før leien

Jeg ønsker et pristilbud på leiebil

Ring vårt reservasjonskontor på telefonnummer 22 10 00 00. Grunnet GDPR kan vi ikke lagre sensitive opplysninger som betalingskort, derfor vil pristilbud og reservasjon bli laget over telefon, ikke e-post.

Hvilke forsikringer er inkludert i prisen?

Det avhenger av priskoden som blir oppgitt og, hva som er inkludert er alltid spesifisert i steg 4 av bookingen og i reservasjonsbekreftelsen. Normalt inkluderer prisen basisforsikringer kalt bilskadeforsikring og tyveriskadeforsikring, hvilket betyr at du er forsikret med egenandel.

For informasjon om forsikring på leier i Norge, se denne siden: informasjon om forsikringer i Norge. For informasjon om forsikringer i utlandet, søk opp leiestasjonen her: informasjon om forsikringer i utlandet.

Hvilke ekstra forsikringer kan jeg velge på leier i Norge?

Supercover: Reduserer egenandel ved kollisjonsskade. Les mer her

Personlig Ulykkesforsikring (PAI): Ulykkesforsikringen dekker sjåfør og passasjerer i bilen, og gir erstatning ved død og invaliditet.Les mer her

Hvilke ekstra forsikringer kan jeg velge på leier i utland?

Hva slags forsikringer som tilbys kan variere i de forskjellige landene. Se steg 4 i bookingen for detaljer.

Må jeg ha kredittkort?

Ja, det er et krav at sjåfør må stille med et kredittkort i eget navn. I Norge kan man leie noen utvalgte bilgrupper med debetkort. For detaljer se Leiebetingelsene i steg 4 av bestillingen.

Kan jeg kjøre leiebilen i andre land?

Dette må avklares med utleiestasjonen. Enkelte land er det ikke lov å kjøre inn i. For detaljer; gå til Leievilkår og betingelser, skriv inn utleiested og velg «Driving restrictions» i valgmenyen.

Kan jeg levere bilen et annet sted enn jeg hentet?

Ja, det er normalt mulig mot et ekstra gebyr. Kryss av for «jeg skal levere kjøretøyet til en annen lokasjon» når du søker opp pris, så vil du får opp priser inkludert gebyret.

Må jeg betale depositum?

Det blir fryst et beløp på din konto som en sikkerhet. Beløpet blir kun reservert, ikke trukket. I Norge er beløpet leiebeløpet + kr 1000,- eller minimum kr 3000,-.

Hvordan kan jeg endre min bestilling?

Endring og kansellering kan gjøres her: Endring eller kansellering. Eller ring 22 10 00 00 og velg tastevalg 1 for å snakke med reservasjonskontoret vårt.

Kan jeg få faktura for leien?

Nei, leien må betales med et kredittkort.

Kan jeg leie bilen i en lengre periode?

Vi tilbyr flexilease for leier over 28 dager. Se www.hertzflexilease.no for mer informasjon.

Jeg ønsker å avbestille, koster det noe?

Det er gratis å avbestille frem til midnatt 2 dager før henting. Etter dette tilkommer kanselleringsgebyr på kr 300 (forutsetter at det er booket via Hertz.no). Hvis du ikke henter bilen og har glemt å avbestille vil du bli belastet et No-show gebyr. For nærmere informasjon se leievilkår og betingelser.

Aksepterer dere digitale førerkort?

Ja, vi aksepterer elektroniske førerkort via Førerkort-appen fra Statens Vegvesen. Men du må vise gyldig legitimasjon i tillegg.

Hva skjer om jeg ikke henter leiebilen?

Vi holder reservasjonen på leiebilen i en time etter opprinnelig hentetidspunkt (2 timer på flyplasser dersom det er lagt inn flight nummer i reservasjonen, eller at du er medlem i Hertz Gold Plus Rewards). Hvis du ikke henter bilen innenfor denne tidsrammen kan et 'no show' gebyr tilkomme. Gebyret kan variere fra land/destinasjon, og blir belastet for kostnadene til klargjøring av bilen samt tapte inntekter for leien. Søk opp din destinasjon for hvilke regler som gjelder her: https://www.hertz.no/rentacar/location?processName=rentalQualifications

Hva skjer om jeg blir forsinket til henting?

Vi holder reservasjonen på leiebilen i en time etter opprinnelig hentetidspunkt (2 timer på flyplasser dersom det er lagt inn flight nummer i reservasjonen, eller at du er medlem i Hertz Gold Plus Rewards). Hvis du ikke henter bilen innenfor denne tidsrammen kan din rett til reservasjonen bortfalle (avhenger av hvilken type reservasjon du har). Dersom du vet at du blir forsinket bør du kontakte vårt kundeservicesenter på tlf 22 10 00 00, eller ta direkte kontakt med utleiestasjonen hvor du skal hente bilen.

Under leien

Hva må jeg huske med hensyn til skader?

Sjekk bilen for skader ved utlevering. Dersom det er skader på bilen som ikke er på utlevert skadelogg må disse meldes ifra om før man forlater parkeringsplassen til utleielokasjonen.

Ta gjerne fire bilder av bilen ved henting; foran, bak og begge sider. Dette bør også gjøres hvis du returnerer bilen når utleiestasjonen er stengt eller hvis Hertz representanter ikke er med på en gjennomgang ved retur.

Hvor finner jeg kontaktinformasjon til utleiestasjonen?

Dette finner du øverst på leiekontrakten din.

Jeg trenger veihjelp i utlandet.

Se etter nummeret til veihjelp på din leiekontrakt.

Hva må jeg gjøre hvis jeg havner i en ulykke med en motpart?

Fyll ut skademelding og lever til Hertz som vil ta seg av saksbehandlingen. Skader uten kjent motpart er leietakers ansvar og vil belastet leietaker.

Jeg vil forlenge leien

Dette må avklares med stasjonen du hentet bilen fra. Ta kontakt med utleiestasjonen. Telefonnummer finner du på din leiekontrakt.

Hvilket drivstoff bruker bilen?

Dette står i vognkortet, leiekontrakten eller i bilens tanklokk. Er du usikker, ta kontakt med utleiekontoret. Telefonnummeret finner du på din leiekontrakt.

Må jeg fylle drivstoff?

Du får bilen med full tank, og det er rimeligst å levere bilen tilbake med full tank. Hvis du ikke har fylt opp, fyller vi for deg og belaster drivstoffet pluss et opptankingsgebyr (i Norge er gebyret kr 250 inkl. mva., dette kan variere fra land til land).

Må jeg vaske bilen før jeg leverer den tilbake?

Du trenger ikke vaske bilen dersom den ikke er unormalt skitten. Dersom vi ikke får bilen ren ved hjelp av vanlig vask, sendes den på rens og leietaker står ansvarlig for regningen. Røyking i bilen er ikke tillatt og vil også føre til at bilen sendes på rens til leietakers regning.

Kan jeg ha hund eller andre dyr i bilen?

Avklar med utleiestasjonen. I mange tilfeller går det greit, men leietaker må selv vaske bilen for å ta hensyn til allergikere. Hvis bilen må sendes på rens etter leieperioden står leietaker ansvarlig for regningen.

Må jeg betale parkering for leiebilen?

Ja, betal alltid på stedet. Hvis parkering ikke blir betalt på stedet etterfakturerer vi avgiften/bot sammen med et administrasjonsgebyr på NOK 375 (i Norge). Gjelder også parkeringsområder med automatiserte kameraer/skiltgjenkjenning.

Hvordan betale AutoPASS (bompasseringer) i Norge?

Hertz belaster deg for Autopass passeringene i etterkant av leien. Merk at det kan ta litt tid før vi har fått all informasjon om passeringene, og det kan derfor komme en ekstra belastning en stund etter at leien er avsluttet.

Vi belaster ordinær takst + mva., og gir ikke en eventuell rabatt videre til kunder unntatt ved 100% rabatt/fritak. I og med at vi er tjenestetilbyder på dette området er vi forpliktet til å belaste taksten + mva. for tjenesten som er levert gjennom vår løsning.

Mindre bomveier (Norge)

Enkelte steder i Norge er fysiske bommer byttet ut med stasjoner med kameraer som leser skiltet på bilen og sender faktura til eier av bilen. Det finnes alltid mulighet for å betale på stedet eller på nett, og vi anbefaler at du betaler selv så raskt som mulig, for å unngå forhøyede gebyrer/administrasjonsgebyr.

Kan levere bilen et annet sted enn der den ble hentet?

Det er mulig, men skal avklares med utleiestasjonen på forhånd. Det vil komme et gebyr for dette, og gebyret avhenger blant annet av avstanden mellom utleiestasjonene.

Etter leien

Jeg ønsker kvittering

Kvittering for leien finner du her: Finn kvittering. Vennligst vær oppmerksom på at det kan ta ca 2 dager før kvitteringen er klar for å søkes opp.

Når får jeg depositumet tilbake?

Etter innlevering av leiebilen, blir det reserverte beløpet frigjort. Vi har ikke trukket pengene og du vil derfor ikke se penger som kommer inn på konto, men du vil se at disponibelt beløp på kontoen din øker. Normalt tar det 3-5 dager, men det kan ta lenger tid avhengig av bankenes behandlingstid. Det du eventuelt skal betale for leien/bom/drivstoff ect kommer som et eget trekk.

Hvorfor belaster dere moms på bompasseringer?

I og med at faktureringen går via oss, så har myndighetene definert dette som en tjeneste, så selv om AutoPASS isolert sett er fritatt fra moms, så er tjenesten moms-pliktig.

Hvorfor er jeg belastet bompasseringer etter leien?

Det kan ta tid før vi får informasjon om alle passeringene fra bomselskapet, og derfor kan enkelte av passeringene bli belastet senere.

Jeg har ikke fått poeng for leien.

For Hertz Gold Plus Rewards poeng: logg på profilen din på hertz.no, klikk «Rewards konto bevegelser», og deretter «Forespørsel om manglende poeng». For andre fordelsprogram, for eksempel SAS Eurobonus, Flying Blue ect, klikk her: https://www.hertz.no/rentacar/partner/index.jsp?targetPage=ftRetroFormView.jsp

Hvorfor er jeg belastet administrasjonsgebyr?

Ved viderefakturering av ubetalte parkeringer (parkering i områder med skiltgjenkjenning), parkeringsbøter eller automatiske trafikkontroller belaster Hertz et administrasjonsgebyr på kr 375 inkl. mva., i henhold til leiekontrakten.

Jeg forhåndsbetalte leiebilen men er belastet på nytt etter leien.

Når man forhåndsbetaler en leiebil trekkes kun selve leien, inkludert basis forsikringer og avgifter. Alt utover dette, som enveisgebyr, GPS, barneseter osv belastes etter leien. Dette er spesifisert i reservasjonsbekreftelsen din under pris «betales i skranken». På denne måten har du fleksibiliteten til å avbestille tilleggene uten å bli belastet.

Hva er lokasjonsavgift?

Lokasjonsavgift er et obligatorisk gebyr ved enkelte lokasjoner. Gebyret er inkludert i prisen i bestillingen, men kommer som en spesifikasjon på kvitteringen. Gebyret øker hvis man forlenger leien eller kjører lenger enn de inkluderte kilometerne.

Hva er Admin.avgift veiprising/Road Tax?

Dette er et gebyr som var innbakt i prisen når du bestilte, men som blir spesifisert på kvitteringen. Gebyret kan ha økt hvis du hadde bilen lenger enn bestilt.

Hva er Vinteravgift?

Dette er et gebyr som var innbakt i prisen når du bestilte leiebilen men som kommer som en egen spesifikasjon på regningen. Gebyret kan ha økt hvis du beholdt bilen lenger enn bestilt.

Kan jeg etterregistrere bonuspoeng?

Ja, fyll ut dette skjemaet for søknad om å motta miles/poeng.

Fant du ikke svar på det du lurte på? Kontakt oss nedenfor!

Finn kvittering

Mangler du kvittering fra en tidligere leie?

Kontaktskjema

Send inn henvendelse her

Ring oss

Snakk med en av våre kundeserviceagenter

Kontaktskjema

Velg et relevant tema nedenfor for å komme til korrekt kontaktskjema.


Ring oss

Reservasjonskontor

 • Telefonnummer: +47 22 10 00 00
 • Åpningstider: Man - Fre 0800-1600
  Lør - Søn Stengt
 • E-post: reservation@hertz.no

Kundeservice

 • Telefonnummer: +47 22 10 00 00
 • Åpningstider: Man - Fre 0900-1500
  Lør - Søn Stengt
 • E-post: cs@hertz.no

24/7 Veihjelp

 • Telefonnummer: +47 415 44 999

Helpdesk GDS

 • Telefonnummer: +47 22 10 00 00

Personvern

Hovedkontor

 • Telefonnummer: +47 22 10 00 00
 • Adresse: Lilleakerveien 2D, 0283 Oslo